Mona Sahlins planer för skatten.

Såg igår att hon vill höja bensinskatten. Andreas satt å skratta gott om det genom hela avsnittet om det tills i slutet när de berättade att de kommer höja dieseln ännu mer :P Då skrattade han inte så mycket mer.
Iaf tillbaka till skatten, det jag tycker är intressant är att hon ska utöka kollektivtrafiken. Å det kommer ju bli jättebra! Jag visste inte att denna höjning kunde ge fler bussturer osv. Jag menar bussen som går hos Andreas far i dalarna går om man har tur en gång i timmen under rusningstrafik. Tänk då vad detta kommer göra, då kanske den går varje halvtimmen :D Så slipper man ta bilen. För det är väl detta hon menar? Med att utöka kollektivtrafiken. Kommer ju betyda att alla dessa små orter vi har runt om i sverige får bättre busstrafik. För i det stora hela är det ju de som måste ha bil å de är dessa som kommer lida rejält om man höjer bensinskatten. För de har ju inget annat val. Men av någon anledning så har jag svårt att tro att bussen i dalarna kommer gå oftare, jag tror att hon menar kollektivtrafik i sthlm, göteborg och kanske även malmö. På de ställen som man redan har kollektivtrafik, där man redan kan välja att åka buss, tunnelbana eller pendeltåg. Så med största sannorlikhet kommer inte kollektivtrafiken på landsorten ändras vilket kommer resultera i att folk ändå måste betala för bensinen till deras bilar men denna kommer bli mycket dyrare så man kanske inte har råd för barnen att göra aktiviteter eller tom råd att åka till jobbet. Detta resulterar i att man måste flytta för att kunna tjäna pengar. Så man kanske flyttar till sthlm, ja menar då får man ju faktiskt valuta för de pengar man betalt för bensinen. Vilket gör den redan fulla staden ännu värre. Men sen har vi andra sidan som inte ens vågar säga hur mycket de ska höja bara att de kanske gör det.

I det stora hela känns valet som kommer nu som att välja mellan pest eller kolera. Vill vi gå under med bölder osv (rika som blir rikare, sjuka som inte tas om hand eller brustna löften) eller diarréer (höga skatter som inte når fram till sitt riktiga mål, mindre arbetstillfällen då man tar bort rutavdraget eller brustna löften). Ja som ni ser så har ju iaf båda allianserna en sak gemensamt - Brustna löften.

Jag fick en gång höra att om man inte var nöjd med de val man fick skulle man rösta blankt. Men sedan visar det sig att vårt kära valsystem ger vinnaren de blanka rösterna. Är detta rätt? Kanske ska vi alla rösta blankt så vi verkligen kan visa vårt missnöje. För alla de partier vi har verkar utnyttja vårt system, bryta vårt förtroende och hitta sätt att sko sig själva. De ser till så de har sjukt höga löner som betalas av våra skattepengar.

Nej det kommer bli intressant, just nu vet jag varken ut eller in. Ja deras ideologier kan ju låta bra men sen har vi personerna bakom som jag verkligen inte känner tillit till.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0